Rodr Gracz
Liczba postów : 148 Join date : 06/12/2020
| Temat: Rozmowy z "amerykańskim" Kościołem Katolickim Wto Cze 07, 2022 5:23 pm | |
| Prezydent Emilia Ramos zaprasza nowego Ojca Świętego z Brazylii* na spotkanie w prezydenckim Pałacu Alvorada. Pani Prezydent, w obliczu ostatnich informacji o wzmocnieniu kontroli Watykanu nad Caritasem, chciałaby zaproponować utworzenie przez "amerykański" Kościół Katolicki swojej własnej organizacji charytatywnej, która spełniałaby te same cele, które spełniać miał "Caritas" za nim stał się narzędziem do zdobywania politycznego poparcia dla Watykanu. Myśleliśmy czy by nie nadać jej nazwy "Agape", co podobnie jak nazwa "Caritas" jest określeniem na bezinteresowną miłość do bliźnich i dobroczynność w stosunku do nich.
Oczywiście państwo brazylijskie chętnie wesprze założenie tejże organizacji poprzesz ofiarowanie na ten szczytny cel 14 mld reali brazylijskich i 35 j. zaopatrzenia. //*może nadamy mu jakieś imię? Proponuje Franciszek II. | |
|
Rizi Admin
Liczba postów : 1526 Join date : 05/12/2020
| Temat: Re: Rozmowy z "amerykańskim" Kościołem Katolickim Wto Cze 07, 2022 6:33 pm | |
| Ojciec przybywa no i zgadza się to dobry pomysł //Moży być | |
|
Rodr Gracz
Liczba postów : 148 Join date : 06/12/2020
| Temat: Re: Rozmowy z "amerykańskim" Kościołem Katolickim Sob Cze 18, 2022 10:26 am | |
| W obliczu ostatniej katastrofy w Argentynie wzywamy, aby kościelna organizacja "Agape" zaangażowała się w pomoc poszkodowanej w jej wyniku ludności cywilnej. Brazylia wesprze "Agape" w tym przedsięwzięciu przekazując 35 sztuk zaopatrzenia. | |
|
Rizi Admin
Liczba postów : 1526 Join date : 05/12/2020
| Temat: Re: Rozmowy z "amerykańskim" Kościołem Katolickim Nie Cze 19, 2022 10:38 am | |
| Dziękujemy staramy się robić wszystko co możemy.
Ale nasi eksperci zauważają, że pani prezydent powinna też podjąć działania węwnetrzne promieniowanie zagraża bezpośrednio naszemu krajowi. | |
|
Sponsored content
| Temat: Re: Rozmowy z "amerykańskim" Kościołem Katolickim | |
| |
|